Ga naar inhoud
Stills

M'n beessie en ik

Regie: Johan Kramer
Een beestachtig leuke en bij vlagen tragikomische documentaire over de band tussen baasjes en hun huisdier. Gebruiken we huisdieren om een gat op te vullen dat eigenlijk door mensen opgevuld zou moeten worden?
De hoofdpersonen van deze documentaire zijn stuk voor stuk indirect bang om afgewezen te worden en vinden veiligheid en onvoorwaardelijkheid bij hun huisdier(en). We observeren die relaties en volgen ze bij de stappen om hun angsten en onzekerheden te overwinnen en meer in de mensenwereld te treden.

Deze psychologische zoektocht naar de vraag of we huisdieren hebben om een gemis aan menselijk contact te compenseren is genuanceerd, maar ook gewoon beestachtig leuk!

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
HALAL
Omroep
BNNVARA
Distributie
Cinema Delicatessen
Postproductiebedrijf
De Grot
M-n-Beessie-en-Ik_ps_1_jpg_sd-low.jpg
Titel: M'n beessie en ik
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills