Ga naar inhoud
De zevenjarige Laura kijkt uit naar haar schoolreisje en het feit dat haar moeder haar zal brengen. In luttele minuten wordt duidelijk hoezeer dit eenoudergezin worstelt met problemen. Geselecteerd voor de competitie in Cannes 2009.
Het belooft een speciale dag voor de zevenjarige Laura te worden; ze gaat op schoolreisje én haar moeder brengt haar weg. En dat laatste gebeurt, zo blijkt, niet elke dag. Laura dekt zelf de tafel, poetst zelfstandig haar tanden en probeert haar moeder aan te moedigen haast te maken. Zal de bus wel op haar wachten als ze te laat komt? In luttele minuten en met weinig woorden wordt duidelijk hoezeer dit eenoudergezin worstelt met diverse problemen. Missen werd geselecteerd voor de competitie voor korte films in Cannes 2009.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Trueworks

Titel: Missen
Jaar: 2009
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2009)
Jochem de Vries

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still