Ga naar inhoud
Strijd van Vlaams dorpje Waterhoek tussen behoudzucht en vooruitgang. De bewoners van het dorp verzetten zich tegen de komst van een brug over de Schelde. Mira leert hen dat vooruitgang niet tegen te houden is
Plattelandsdrama gebaseerd op Stijn Streuvels' roman De teleurgang van de Waterhoek. De conservatieve bewoners van het dorpje Waterhoek verzetten zich fel tegen de komst van een brug over de Schelde. Van het vrije, onbevooroordeelde meisje Mira (de eerste grote rol van Willeke van Ammelrooy) leren ze dat vooruitgang niet tegen te houden is. Mira's neef én minnaar (een rol van Jan Decleir) ondervindt dat zelfs aan den lijve.

Titel: Mira
Jaar: 1971
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1984

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still