Ga naar inhoud
Still

Mijn witte hemd

Regie: Dré Didderiëns
Documentaire over Rob, een 36-jarige man die het syndroom van Down heeft en worstelt met een traumatische ervaring. Toneelspel blijkt voor Rob een effectief medicijn te zijn tegen zijn grote verdriet.
Hoe grappig en ontwapenend Rob ook kan zijn, hij loopt voortdurend vast in tegenstrijdige gevoelens ten gevolge van een traumatische ervaring. Toneelspel blijkt voor de 36-jarige man met het syndroom van Down een effectief medicijn te zijn tegen een groot verdriet. Op 'de vloer' kan hij de harde werkelijkheid voor even vergeten. Rob krijgt hulp van een betrokken regisseur en van een tegenspeelster die hem op de goede manier uitdaagt. Een documentaire over de intensiteit van het leven, innerlijke worstelingen en omgaan met verlies.

Deze film maakt onderdeel uit van de Gouden Kalf Competitie, maar is niet te zien tijdens het NFF 2015.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
Omroep Brabant
Titel: Mijn witte hemd
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Niet op Festival

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still