Ga naar inhoud
Succesvolle jeugdfilm over Liesje die op zoek gaat naar het verhaal achter de afwezigheid van haar vader die in Rio zou wonen. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Burny Bos.
Succesvolle film over Liesje die vroeger in Rio woonde. Samen met haar moeder is ze verhuisd naar Nederland. Haar vader zou hen later nakomen. Maar na tien jaar is hij er nog steeds niet. Als Liesje naar Rio wil om haar vader op te zoeken, ontdekt ze de waarheid. Bekroond met onder andere de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek en de Gouden Beer van de kinderjury in Berlijn. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Burny Bos.

Titel: Mijn vader woont in Rio
Jaar: 1989
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jeugdfilm
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1989)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still