Ga naar inhoud
Psychologisch drama waarin een succesvolle vrouw na de dood van haar moeder ontdekt dat haar eigen leven is gebaseerd op leugens en geheimen. Ze duikt in het verleden om oude trauma’s te verwerken.

Eva heeft alles: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Maar als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze wordt angstig en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit haar vader te bezoeken die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden. Antoinette Beumer verfilmde met dit psychologische drama haar eigen, gelijknamige bestseller uit 2018.

Regisseur Antoinette Beumer geeft tijdens het festival een masterclass, waarbij o.a. Elise Schaap aanschuift. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Titel: Mijn vader is een vliegtuig
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Festivalpremières
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2021)
Frans van Gestel
Beste Film (2021)
Arnold Heslenfeld
Beste Film (2021)
Laurette Schillings
Beste Hoofdrol (2021)
Elise Schaap
Beste Muziek (2021)
Joep Beving

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills