Ga naar inhoud
Als zijn bijdehante zoon, een stoer buurmeisje en een verwende jonkheer de stuntelige detective Max helpen met diens speurwerk naar een gestolen, zeldzame papegaai, belanden ze op een forteiland, inclusief kerkers en een enge griezel.
Avonturenfilm over de eigenwijze puber Sam die zijn stuntelige vader Max helpt bij diens detectivewerk naar een gestolen, uiterst zeldzame papegaai. Het spoor leidt naar een forteiland, waar een boevenbende in de kerkers beschermde diersoorten verkoopt. Detective Max wordt al snel ontdekt en in een kerker opgesloten. Sam, zijn onverschrokken buurmeisje Sterre en de verwende jonkheer Ortwin, eigenaar van de papegaai, speuren onvermoeibaar naar een manier om de vader en de vogel te bevrijden. Ze weerstaan tijdens een lange dag en nacht op het eiland honger, onweer, angst en de griezel die het fort bewaakt. Maar hoewel de kinderen vindingrijk zijn en vaak slimmer dan detective Max, zijn ze ook ontvankelijk voor verliefdheden en ruzies, wat de bevrijding van Max, de papegaai en andere beschermde diersoorten compliceert. Als tijdens de aftiteling een vette rap weerklinkt , met medewerking van Lange Frans, is alles op zijn pootjes terechtgekomen.

Titel: Mijn vader is een detective! - Het geheimzinnige Forteiland
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Kids & Jongeren
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

MovieSquad Junior Award (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still