Ga naar inhoud
Still

Mijn vader is een detective: De wet van 3

Regie: Will Wissink
Nieuw avontuur van de onhandige privédetective Max en de kinderen die hem weer moeten redden. Spanning en magie in een alternatief kunstenaarsdorp waar het na een raadselachtige vermissing schijnt te spoken.

Vervolg op Mijn vader is een detective: het geheimzinnige forteiland, het jeugdavontuur dat vorig jaar op het Nederlands Film Festival werd bekroond met de MovieSquad Junior Award. In deze nieuwe spannende familiefilm schieten de inmiddels veertienjarige Sam, zijn slimme buurmeisje Sterre en het rijkeluiszoontje Ortwin weer te hulp wanneer Sam's vader, een onhandige privédetective, in moeilijkheden raakt. In een alternatieve leefgemeenschap van kunstenaars is de moeder van het meisje Mara onder geheimzinnige omstandigheden verdwenen. Is dit het werk van ordinaire boeven, of spookt het er? Sam, Sterre en Ortwin moeten hun hiphopvideo en opborrelende verliefdheid even laten rusten om uit te zoeken wat waan en werkelijkheid is in deze wereld waarin eigentijdse heksen de Wicca-natuurreligie praktiseren. Will Wissink vermengt een magisch sfeertje en vreemde rituelen met laconieke alledaagse humor. Een bijzondere onthulling maakt dat het spannende avontuur voor de betrokkenen een onverwacht persoonlijke wending krijgt.
Titel: Mijn vader is een detective: De wet van 3
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Kidsbios

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still