Jeugdfilm over Katootje die woont in Droogbaak, een erg nette gemeente, waar ze zelfs een netheidswedstrijd organiseren. Het wordt een zootje wanneer haar Franse tante Gazeuze langskomt.
Katootje woont in Droogbaak, een erg nette gemeente. En de netste mensen van de hele stad, dat zijn Katootje's vader en de buurman. Katootje, die bijna acht wordt, wil graag een huisdier, maar dat mag niet; zeker niet wanneer de koningin Droogbaak zal bezoeken en de burgemeesteres een netheidswedstrijd uitschrijft. Dat onverwacht de anti-autoritaire tante Gazeuse en haar verloofde, de pittige uitvinder O.J. aan de Loire komen logeren, komt dus niet zo goed uit. Gelukkig voor Katootje wordt het wel gezelliger en spannender in huis, en helpt O.J. vader in de strijd tegen de valsspelende buurman.

Titel: Mijn Franse tante Gazeuse
Jaar: 1997
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast vh Jaar: Burny Bos
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still