Ga naar inhoud
Stills

Mijn beste vriendin Anne Frank

Regie: Ben Sombogaart
Aangrijpend oorlogsdrama over de vriendschap tussen Hannah Goslar en Anne Frank. Wanneer WOII uitbreekt zien de vriendinnen hoe kort daarop de nazi’s Amsterdam overnemen. De meiden raken gescheiden als de familie Frank onderduikt.

Deze allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar en haar bijzondere vriendschap met Anne. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de nazi’s Amsterdam overnemen. Wanneer de familie Frank uiteindelijk onderduikt, verliezen de meiden elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel om haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

Titel: Mijn beste vriendin Anne Frank
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2022)
Merlijn Snitker

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2021)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills