Ga naar inhoud
Filosofische Toon Tellegen-verfilming over een negenjarige jongen die boeken wil schrijven die ervoor zorgen dat mensen ophouden met oorlog voeren en waardoor zieke mensen beter worden.
In deze fantasierijke, filosofische familiefilm besluit een negenjarige jongen dat hij schrijver wil worden. Niet zomaar een schrijver; hij wil boeken schrijven die zorgen dat mensen ophouden met oorlog voeren en waardoor zieke mensen beter worden. Hij heeft alleen problemen met het vinden van de eerste zin. Dat moet een hele ongewone zin zijn; ‘een zin waar je van omvalt.’ Wel heeft hij al een schuilnaam: Swchwrm, V. Swchwrm. Want niemand hoeft te weten wie hij echt is, behalve zijn grootvader dan. En de Koningin natuurlijk, want zij kent iedereen en weet alles. Door de ogen van V. Swchwrm bekijken we de avonturen die hij verzint en beleeft; over zijn meester die niet meer zeker weet of 8 x 8 wel echt 64 is, over zijn vader die een kameel wint, over zijn besluit om zelf maar eens verliefd te worden en over de droevigste dag uit zijn leven.

Titel: Mijn avonturen door V. Swchwrm
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, De Belofte, NFF School, Focus: Familiefilm
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still