Ga naar inhoud
Driedelige televisieserie over de jonge, vrouwelijke Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Dirkje Holman, die in de mannenwereld van politiek Den Haag veel opschudding teweegbrengt.
In zwart-wit en met veel close-ups vertelt deze driedelige televisieserie het verhaal van de jonge, onstuimige vrouwelijke Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Dirkje Holman, wiens entree in mannelijk politiek Den Haag veel opschudding teweegbrengt. Als de zorgsector in een grote crisis verkeert, moet er ergens worden bezuinigd. Het plan ontstaat om uitkeringsgerechtigden te verplichten tot vrijwilligerswerk in de zorg. Dit strijkt in tegen Dirkjes principes van sociale democratie. Als de wijze heren ook nog besluiten dat de oplossing binnen haar budget moet worden gezocht is het hek van de dam. In haar strijd tegen de regentencultuur en achterkamertjespolitiek weigert Dirkje aanvankelijk het omstreden plan uit te voeren, maar onder grote druk van haar premier zwicht ze. Een orkaan van protest trekt door Nederland en Dirkje wordt de nationale kop van Jut. Halsstarrig houdt mevrouw de Minister stand, zelfs ten koste van haar carrière en privéleven.

Titel: Mevrouw de Minister
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still