Ga naar inhoud
Still

Metaal en melancholie

Regie: Heddy Honigmann
Documentaire roadmovie gedraaid in de ruim zeven miljoen inwoners tellende hoofdstad van Peru, Lima, waar veel Peruanen proberen een centje bij te verdienen als taxichauffeur.
Bijna twintig jaar na haar vertrek draaide regisseuse Heddy Honigmann in haar geboortestad Lima de documentaire roadmovie Metaal en melancholie. In Lima, de ruim zeven miljoen inwoners tellende hoofdstad van Peru, raakte de economie steeds verder in het slop. Leden van de middenklassen kunnen met hun karige salarissen nauwelijks het hoofd boven water houden. In de hoop op een betere toekomst proberen veel Peruanen een centje bij te verdienen als taxichauffeur. Een baantje waarvoor, gezien de moordende concurrentie, een flink portie vechtlust is vereist. Metaal en melancholie portretteert een aantal van deze taxichauffeurs. De film voert de kijker per taxi door de straten van Lima en geeft via de chauffeurs een beeld van de vele ingenieuze manieren om te overleven, van passie en levenslust.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Ariel Film Produkties
Omroep
VPRO TV
Distributie
Public Film
Titel: Metaal en melancholie
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1994
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.