Ingegeven door de geboorte van haar kind Djamilo zoekt maakster Tamara Miranda naar de open blik waarmee haar zoon de wereld bekijkt. De blik die niet door vooroordelen en angsten is gekleurd.
Een zoektocht naar de verwonderde kinderblik. Ingegeven door de geboorte van haar eerste kind Djamilo - de film opent met de echo van haar zwangere buik - wil maakster Tamara Miranda de open blik hervinden waarmee haar zoon de wereld bekijkt. De blik die niet door vooroordelen en angsten is gekleurd. De expeditie brengt haar op de Amsterdamse basisschool De Kraal, waar pedagogen en kunstenaars de natuurlijke nieuwsgierigheid en verwondering van de kinderen begeleiden om samen de wereld met een open vizier te bekijken. Maar ook bij de Japanse fotografe Rinko Kawauchi die in haar werk de details van haar eigen omgeving onderzoekt: de handen van haar oma, een bloem, een kom soep. 'Dingen die iedereen eigenlijk wel weet, zijn vol van mysterie', zo legt Miranda het werk van Kawauchi uit. Volwassenen gaan normaal gesproken gedachteloos voorbij aan dergelijke details van het leven. In navolging van haar zoontje probeert Miranda de blik voor die details terug te vinden.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Bonanza Films
Omroep
Human TV

Titel: Met nieuwe ogen
Jaar: 2010
Duur : 46 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01