Ga naar inhoud
Psychologische thriller waarin Luc erachter komt waarom zijn sinds vijftien jaar spoorloos verdwenen broer Ad (Jack Wouterse) in de Belgische Ardennen een kluizenaarsbestaan leidt.
Psychologische thriller waarin de maatschappelijk geslaagde Luc Sipkes onverwacht ontdekt dat zijn sinds vijftien jaars spoorloos verdwenen broer Ad in de Belgische Ardennen een kluizenaarsbestaan leidt. Samen met zijn hoogzwangere vrouw Mieke zoekt Luc zijn sober levende broer op. Hij woont samen met Lucs ex-vriendin Els en beiden maken een gespannen indruk. Om achter de ware toedracht van Ads verdwijning te komen besluit Luc langer te blijven. Uit de illegale jeneverstokerij van zijn broer komen vreemde geluiden en Luc gaat op onderzoek uit. Een schokkend en tragisch familiegeheim wordt blootgelegd. Met grote blijdschap maakt deel uit van een reeks films die is geproduceerd in het kader van het project No More Heroes, een initiatief dat jonge getalenteerde schrijvers en filmmakers de kans geeft een speelfilm te realiseren.

Titel: Met grote blijdschap
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: De keuze van Lijsttrekkers 2006
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2001)
Lodewijk Crijns
Beste Scenario (2001)
Kim van Kooten

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2001)
Frans van Gestel
Beste Lange Speelfilm (2001)
Jeroen Beker

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still