Een warm en muzikaal portret van het Orkest van de Achttiende Eeuw en leiders Frans Brüggen en Sieuwert Verster dat belicht hoe Brüggen de klank bereikt die het orkest wereldberoemd heeft gemaakt.

‘Als je alles bij elkaar optelt, zijn we ruim zes jaar onafgebroken on the road. Daar kunnen de Rolling Stones nog een puntje aan zuigen’, zegt Sieuwert Verster, orkestdirecteur van het immens populaire Orkest van de Achttiende Eeuw. Dirigent Frans Brüggen is de oprichter en muzikale ziel van het gezelschap, dat zich richt op het spelen van oude muziek zoals componisten het ooit bedoelden, altijd op oude instrumenten. De film belicht de mysterieuze manier waarmee Brüggen altijd weer de klank bereikt die het orkest wereldberoemd heeft gemaakt. ‘Soms doet hij iets raars met z’n vingers en weten we precies wat hij bedoelt’, zegt cellist Richte van der Meer. Uit gesprekken met orkestleden blijkt dat de beroemde warme klank van het orkest een weerspiegeling is van de menselijke warmte en loyaliteit in het orkest.

Credits

Geluidsnabewerking
Omroep
NTR TV

Titel: Met extra liefde
Jaar: 2011
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.