Ga naar inhoud
Op het gebied van familie, liefde en werk is de dertigjarige Leyla maar een 'meskina', oftewel 'zieligerd'. Humoristische film over het breken met ideaalbeelden en het vinden van je eigen weg.
De dertigjarige Leyla heeft geen man, geen kind en geen carrière. In de ogen van anderen is ze daarom een 'meskina': zieligerd. Met al die luidruchtige stemmen om haar heen probeert Leyla erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar echt gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties. Modern sprookje over identiteit en het breken met verwachtingen en rolpatronen.

Titel: Meskina
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Educatie MBO, Educatie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2021)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills