Ga naar inhoud
Still

Maybe Sweden

Regie: Margien Rogaar
Speelfilm over vijf boekenwurmen op leesvakantie die een gestrande bootvluchteling in hun tuin vinden. Hij is niet alleen en al gauw verandert de oase van rust in een hulppost. Niet tot ieders genoegen.
Regisseur Margien Rogaar ontwikkelde het scenario van Maybe Sweden samen met theatercollectief Wunderbaum, dat ook de vijf hoofdrollen vervult. Elementen van hun voorstelling Welcome in my Backyard, over een groep idealisten die uitgeprocedeerde asielzoekers opvangt in de achtertuin, komen terug in deze speelfilm over vijf boekenwurmen op leesvakantie in een prachtig landhuis ergens in Zuid-Europa. Aan het zwembad, in de hangmat en zelfs bij het kampvuur zitten ze met hun neus in de boeken. Of ze discussieren over literatuur. Dat verandert als ze 's nachts een slapende Ghanees in de tuin vinden. De wat muizige Mira bekommert zich om zijn zieke moeder en al gauw ook om andere gestrande bootvluchtelingen. De oase van rust verandert in een hulppost, niet tot ieders genoegen. Onschuldig botsingen - moet de Ghanees Michel Houellebecq lezen om Europa beter te begrijpen? - lopen steeds meer uit de hand, tot de idylle uiteenvalt.

Credits

Camera
Production Design
Sound Design
Productiebedrijf
Noa Entertainment BV
Zoo Pictures
Productiehuis Rotterdam
Omroep
VPRO TV
Distributie
Cinema Delicatessen
Titel: Maybe Sweden
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
Hoofdprogramma NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still