Ga naar inhoud
Still

Max & Laura & Henk & Willie

Regie: Paul Ruven, Sabine van den Eynden
Low budget-speelfilm uit de stal van Pim de la Parra is een lichtvoetige zedenschets van het moderne Amsterdamse leven. Ook met Wim Verstappen als oude duivenmelker.
Deze minimal movie uit de stal van Pim de la Parra is een lichtvoetige zedenschets over vier individuen en hun onderlinge relaties, met woningruil als gevolg. Max, de drogist-apotheker, heeft een LAT-relatie met Willie, maar Willie is nog niet helemaal genezen van Henk, de kunstschilder. Laura reageert op een contactadvertentie van Max, maar valt als een blok voor Henk, waardoor het woningruilen begint. Door de persoonlijke reflecties van de personages voor de camera en de soms ironische tussentitels, krijgt de film een komische ondertoon. De film is opgedragen aan de stad Amsterdam, de beelden van Wim Verstappen als duivenmelker op het dak onderstrepen dit. De kosten van deze film, nog geen 70.000 gulden, konden zo laag blijven, omdat alle cast en crewleden vrijwillig aan het project meewerkten. Max & Laura & Henk & Willie werd in zes en een halve dag opgenomen.
Titel: Max & Laura & Henk & Willie
Jaar: 1989
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1989
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still