Politiek drama over een officier van justitie die werkt aan zijn eerste grote zaak: een onderzoek naar de beschuldiging van een Bosnisch meisje dat zegt door drie Dutchbatters te zijn verkracht.
Politiek televisiedrama is een van de zes Telefilms die in 1999 speciaal voor de publieke omroep zijn geproduceerd. Oktober 1997. De 35-jarige Paul Winters is plaatsvervangend officier van justitie in Arnhem en werkt aan zijn eerste grote zaak: een onderzoek naar de beschuldiging van een Bosnisch meisje dat zegt door drie Dutchbatters te zijn verkracht en wier broertje door dezelfde mannen zou zijn vermoord. Winters' vermoeden dat het meisje de waarheid spreekt kan hij aanvankelijk niet hard maken en de zaak wordt geseponeerd. Dan komt een van de mannen met een onthullende verklaring die een ander licht op de zaak werpt. Winters pleit voor heropening, maar wordt uit een onverwachte hoek tegengewerkt.

Titel: Maten
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1999

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still