Tweegesprekken tussen Werkteater-actrices Marja Kok en Shireen Strooker. Nu de laatste dementerende is, halen ze nog eenmaal samen herinneringen op aan hun professionele rijkdom en levenslange vriendschap.
Actrices Shireen Strooker en Marja Kok kennen elkaar bijna vijftig jaar. Ze vormden vaste spelers van het Werkteater en maakten samen onder meer tweemaal de voorstelling Mar & Sien. Nu Strooker dementeert toveren ze gezeten op een bankje nog eenmaal samen dierbare herinneringen en collega’s tevoorschijn. Zo maken ze een laatste Mar & Sien. Uit de flarden van herinneringen ontstaan liefdevolle, haperende gesprekjes waarin de rijkdom van hun loopbaan maar vooral ook hun genegenheid voor elkaar de hoofdrol spelen.

Credits

Scenario
Muziek
de Roomsoezen
Productiebedrijf
Talent United
Videodrama

Titel: Mar & Sien
Jaar: 2014
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.