Ga naar inhoud
Still

Mama Benz en de smaak van geld

Regie: Karin Junger
Documentaire over het reilen en zeilen van de modebusiness in Afrika volgt een verkoopster van stoffen en de Nederlandse producent van het exclusieve Wax Vlisco met 'traditionele' dessins.
De Nederlandse manager Henk Bremer is jong, ambitieus en typisch Europees. Alice is even jong en ambitieus, maar Afrikaans. Beiden willen ze voet aan de grond krijgen in Burkina Faso, waar de stoffenfabriek Vlisco nog geen handelskantoor heeft. `Vlisco wax' wordt in Nederland gemaakt volgens een supergeheime formule en is, eenmaal verkocht, in Afrika een belangrijk statussymbool. Sommige Afrikaanse handelaarsters zijn rijk geworden met de handel in Vlisco; zij kunnen zich laten rondrijden in een Mercedes Benz. Alice wil ook een `Mama Benz' worden. De verdeel- en heersstrategie van Bremer versus de Afrikaanse marktvrouwen loopt echter niet van een leien dakje. Regisseuse Karin Junger volgde het proces van nabij met haar camera en interviewde vele betrokkenen in de kleurrijke omgeving van de Afrikaanse stoffenmarkten.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Ryninks Holding BV
Omroep
IKON TV
Distributie
RNTV
Titel: Mama Benz en de smaak van geld
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still