Ga naar inhoud
Deze tweede speelfilm van Fons Rademakers is een tragikomedie over drie Amsterdamse families die op Sinterklaasavond op een generatiekloof stuiten als de ouders zich als kinderen gedragen.
Deze tweede speelfilm van Fons Rademakers is een tragikomedie over drie Amsterdamse families die op Sinterklaasavond op een generatiekloof stuiten als de ouders zich als kinderen gedragen. De film geeft het tijdsbeeld weer van eind jaren vijftig waarin kinderen zich steeds meer gingen afzetten tegen het ouderlijk gezag. Makkers staakt uw wild geraas werd in 1961 op het filmfestival in Berlijn bekroond met een Zilveren Beer.

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Montage
Muziek
Productiebedrijf
Nederlandse Filmproductie Maatschappij

Titel: Makkers staakt uw wild geraas
Jaar: 1960
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1984

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.