Ga naar inhoud
Stills

Maken is het Mooist

Regie: Rolf Orthel
De essentie van het creatieve maakproces? Dat is een manier om met verbeelding, vrijheid en tranen om te gaan, ontdekt filmmaker Rolf Orthel in dit filmische essay.
Wie maakt onderzoekt, en leert zichzelf en anderen beter kennen. In dit filmisch essay gaat Rolf Orthel op zoek naar de betekenis van het maken, met de werkelijkheid of de herinnering eraan als uitgangspunt en een treinreis als meanderend lint door de film. We zien de eerste muzikale schreden van basisschoolleerlingen en jongeren van de Jeugdtheaterschool Zuid-Oost. Wat talent met je doet, zien we als een conservatoriumstudent oefent voor zijn afstuderen, bij het schilderen van een bijzonder zelfportret of het creëren van een spannend toneelstuk door Konvooi. Dit is maken op hoog niveau waarbij je je afvraagt hoe het toch komt dat je ineens door iets kan worden betoverd en geraakt. De conclusie van Orthels zoektocht? Maken is het mooist.

Credits

Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Doc.Eye Film
Distributie
Mokum Filmdistributie
Postproductiebedrijf
Loods Lux & Lumen
Titel: Maken is het Mooist
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills