Poëtische speelfilm speelt zich af in een imaginaire wereld in de lucht. Elke week bezoekt een zoon zijn excentrieke vader op een prachtig eiland waar ze op het strand vliegeren.
Poëtische speelfilm speelt zich af in een imaginaire wereld in de lucht. Elke week bezoekt een zoon zijn excentrieke vader op een prachtig eiland waar ze op het strand vliegeren. De vader betovert zijn zoon met drie magische sprookjes over een land dat Magonia heet. Samen bouwen ze een vlieger in de vorm van een Magoniaans vliegend schip en laten hun fantasie de vrije loop. De verhalen brengen hen langs minaretten en moskeën, in de woestijn en naar de zee. De zoon ziet de wereld door de ogen van zijn vader en begrijpt voor het eerst wat er allemaal in diens hoofd afspeelt. Hij ziet hem als een liefhebbend, maar kwetsbaar mens. Voor vader en zoon staat Magonia voor onbereikbare dromen en verlangens en de mogelijkheid te ontsnappen naar een magische plek achter de wolken.

Titel: Magonia
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 52 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast van het Jaar - Jack Wouterse
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still