Persoonlijke en emotionele verslaglegging van de zoektocht naar zijn geboorteland en biologische moeder door de van oorsprong Zuid-Koreaanse documentairemaker.
In-Soo is twee keer geboren. In 1979 in Zuid-Korea, waar hij na de geboorte te vondeling werd gelegd. En in 1980 bij aankomst op Schiphol, waar zijn adoptieouders hem in de armen sloten. In deze persoonlijke documentaire gaat hij in eerste instantie op zoek naar de Koreaanse kinderen met wie hij een kwart eeuw geleden het vliegtuig naar Nederland deelde. Met een van hen krijgt hij een relatie en haar ervaringen wekken bij hem behoefte om zijn biologische geboorteland en moeder te bezoeken. Tussen de beelden van zijn ontmoetingen met andere geadopteerden en de speurtocht naar zijn moeder in Korea door, doet In-Soo minutieus verslag van de emoties die de hele onderneming bij hem oproepen. Zoals het schuldgevoel als zijn adoptiemoeder aan de vooravond van zijn vertrek naar het ziekenhuis moet. En de jaloezie, wanneer hij ziet hoe zijn vriendin Ungila omgaat met haar biologische ouders.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Fu Works Productions
Distributie
A-Film Distribution

Titel: Made in Korea: Een enkeltje Seoul-Amsterdam?
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.