Ga naar inhoud
MAMBA_GRADED_STILLS_1.39.1.jpg

Maanskyn

Regie: Floor van der Krol, Beatrijs Moolenburgh
Documentair portret van de Zuid-Afrikaanse Tsakane, één van de leden van 's werelds eerste volledig uit vrouwelijke rangers bestaande anti-stroperij-eenheid. Hoe ervaart zij deze door mannen gedomineerde omgeving?

In het Balule Nature Reserve in Zuid-Afrika is 's werelds eerste volledig uit vrouwelijke rangers bestaande anti-stroperij-eenheid actief: de Black Mambas Anti-Poaching Unit. In deze documentaire wordt één van hen op de voet gevolgd. Tsakane (27) zet zich op geweldloze wijze in voor een betere toekomst voor zowel de natuur als vrouwen in Zuid-Afrika, die in een door mannen gedomineerde omgeving moeten dealen met vooroordelen en tradities. Wie is deze even dappere als kwetsbare vrouw achter haar formele uniform?

Titel: Maanskyn
Jaar: 2023
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

MAMBA_GRADED_STILLS_1.134.2.jpg
MAMBA_GRADED_STILLS_1.74.1.jpg