Ga naar inhoud
2._Ma_Mere_et_Moi_Celeste_Holsheimer_Hannah_van_Lunteren_copyright_BIND.jpg

Ma Mère et Moi

Regie: Emma Branderhorst
Als Kees (17) op taalcursus gaat in Marseille wordt ze gebracht door haar moeder. Tijdens deze 'laatste' reis samen droomt Kees van zelfstandige avonturen, terwijl moederlief worstelt met hun veranderende relatie.
De impulsieve Kees (17) zet haar eerste stappen naar volwassenheid en heeft besloten een taalcursus te gaan volgen in Marseille. Ze wil vooral graag loskomen van haar moeder, die haar verstikt en haar weerhoudt van eigen avonturen. Maar ze heeft haar nog wél nodig om haar naar Zuid-Frankrijk te brengen. Tijdens deze reis proberen ze te genieten, maar onuitgesproken irritaties en het naderende afscheid hangen in de lucht. Een kort drama over loslaten en de complexiteit van een moeder-dochterrelatie.

Credits

Creative producer
Distributie
Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Titel: Ma Mère et Moi
Jaar: 2023
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Hoofdrol Korte Film (2023)
Hannah van Lunteren

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2023)
Emma Branderhorst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Poster Ma Mere et Moi.jpg