Magisch-realistische vertelling naar de autobiografische anekdote van een Franse schrijver die drie keer in zijn leven een stuk plumpudding eet en daarbij telkens ene meneer De Fontgibu ontmoet.
Wat is het verband tussen Emile Deschamps, Monsieur de Fontgibu en plumpudding? In elk geval dat ze in deze korte film in drievoud samenkomen. De film - spelend in Noord-West Europa, begin 21e eeuw - is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de negentiende-eeuwse Franse schrijver Emile Deschamps, die slechts drie keer in zijn leven een stuk plumpudding at en daarbij telkens een zekere meneer De Fontgibu ontmoette. Hoe toevallig kan zoiets zijn?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
IJswater Films

Titel: M. de Fontgibu en de plumpudding
Jaar: 2004
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01