Ga naar inhoud
Still

Lulu

Regie: Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs
Uitgever Leon Mortier raakt verslingerd aan de verleidelijke en ongrijpbare Lulu, die ook Leons broer, zoon en vrienden om haar vinger weet te wikkelen.
De welgestelde uitgever Leon Mortier raakt verslingerd aan de verleidelijke en ongrijpbare Lulu. Hij ontmoet haar als hij door het bos rijdt en haar daar aantreft. Ze stapt bij hem in de auto, waarna hij prompt een man aanrijdt. Leon besluit hen beide mee naar zijn landhuis te nemen. Al snel ontwikkelt de relatie tussen Lulu en Leon zich als een gevaarlijk spel. Ook Leons broer, zoon en vrienden vallen willoos ten prooi aan Lulu's aantrekkingskracht. Wanneer hij zijn familie en vrienden voor een diner in zijn landhuis ontvangt, hoopt iedereen dat Lulu ook aanwezig zal zijn. De avond verloopt echter niet zoals de gasten hadden verwacht. Nieuwenhuijs en Seyferth presenteren met Lulu hun visie op het beroemde toneelstuk van Frank Wedekind. In hun persoonlijke, visuele stijl vertellen zij het verhaal van een onmogelijke liefde en de oerdrang om te overleven.
Titel: Lulu
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.