Controversiële debuutfilm is een film in zwart-wit over de fascistische Haagse psychopaat Chris Luger (Thom Hoffman) die een zwakzinnige miljonairsdochter gijzelt.
Controversiële debuutfilm van Theo van Gogh is een film in zwart-wit over de fascistische Haagse psychopaat Chris Luger (Thom Hoffman) die een zwakzinnige miljonairsdochter gijzelt om rijk te worden. De vader van het meisje weigert echter losgeld te betalen. De Nederlands en Duits gesproken film is een gesproken verslag in dagboekstijl. De film veroorzaakte destijds veel aversie door een scène met twee katten in een wasmachine.

Credits

Productiebedrijf
Theo van Gogh Produkties
Column Film
Distributie
Classics Films

Titel: Luger
Jaar: 1981
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1985

Gouden Kalf winnaar

Eervolle Vermelding (1981)
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.