Jongeren­film naar een boek van Carry Slee. De vijf­tien­jarige Eva wil graag met iemand praten. Wie helpt haar? De vlotte Ricardo of Mees, waar ze eigen­lijk een beetje verliefd op is.
Het zit de vijf­tien­jarige Eva niet mee. Met haar nieuwe stief­vader kan ze absoluut niet opschi­eten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijver­di­enste ontwerpt ze T‑shirts, die ze zater­dags in de printshop drukt. Op Mees, de leuke jongen die daar werkt, is ze eigen­lijk een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misver­stand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Maar haar beste vriendin heeft net een nieuwe vriend die haar hele­maal opslokt. Als bij een optreden van een muziek­band de knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel hele­maal verloren. Hij pakt haar in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeon­twerper. Maar hoe zuiver zijn zijn motieven? Ook Mees heeft zijn twijfels. Naast puber­perikelen toont Lover of Loser de harde werke­lijkheid. Het is de vierde boekver­filming van een werk van de succesvolle jeugdboeken­schri­jf­ster Carry Slee, na Afbli­jven, Timboektoe en Rade­loos.

Titel: Lover of Loser
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01