Ga naar inhoud
Still

Lover of Loser

Regie: Dave Schram
Jongerenfilm naar een boek van Carry Slee. De vijftienjarige Eva wil graag met iemand praten. Wie helpt haar? De vlotte Ricardo of Mees, waar ze eigenlijk een beetje verliefd op is.
Het zit de vijftienjarige Eva niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees, de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Maar haar beste vriendin heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Maar hoe zuiver zijn zijn motieven? Ook Mees heeft zijn twijfels. Naast puberperikelen toont Lover of Loser de harde werkelijkheid. Het is de vierde boekverfilming van een werk van de succesvolle jeugdboekenschrijfster Carry Slee, na Afblijven, Timboektoe en Radeloos.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Mixage
Titel: Lover of Loser
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012
Specials & Events Shooting Star

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still