Een moza­ïek­film over eenza­amheid en de onmo­gelijkheid te commu­niceren. De film speelt zich af in ander­halve dag en schetst vier situ­aties in de grote stad — in dit geval Rotterdam.

Een moza­ïek­film over eenza­amheid en de onmo­gelijkheid te commu­niceren. De film speelt zich af in ander­halve dag en schetst vier situ­aties in de grote stad — in dit geval Rotterdam. Een stel dertigers heeft een dagje samen gepland, maar al snel wordt duidelijk dat de vanzelf­sprek­end­heid van hun aanvanke­lijke liefde is verd­wenen. Een ouder echt­paar, dat worstelt met hun eigen relatie en die met hun autis­tische zoon, probeert een nieuwe start te maken, maar ingesleten mech­a­nismen laten zich niet snel verdri­jven. Een snelle jongen wordt na een auto-ongeluk in het reval­i­datiecen­trum gecon­fron­teerd met de leegheid van zijn eigen bestaan. En een vrouw ziet door de euthanasiewens van haar moeder haar eigen rol als moeder van een tiener­dochter in een nieuw licht. Het speelfilmde­buut van Pascale Simons switcht heen en weer tussen de levens van mensen die elk op hun eigen wijze proberen om te gaan een universele en onvervulde behoefte. De lichtheid van de zomerse dag contrasteert met de tragiek van hun onver­mogen tot echt, diep contact met degenen van wie ze houden.

Titel: Lotus
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2011)
Joris Smit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte