Ga naar inhoud
Een mozaïekfilm over eenzaamheid en de onmogelijkheid te communiceren. De film speelt zich af in anderhalve dag en schetst vier situaties in de grote stad - in dit geval Rotterdam.

Een mozaïekfilm over eenzaamheid en de onmogelijkheid te communiceren. De film speelt zich af in anderhalve dag en schetst vier situaties in de grote stad - in dit geval Rotterdam. Een stel dertigers heeft een dagje samen gepland, maar al snel wordt duidelijk dat de vanzelfsprekendheid van hun aanvankelijke liefde is verdwenen. Een ouder echtpaar, dat worstelt met hun eigen relatie en die met hun autistische zoon, probeert een nieuwe start te maken, maar ingesleten mechanismen laten zich niet snel verdrijven. Een snelle jongen wordt na een auto-ongeluk in het revalidatiecentrum geconfronteerd met de leegheid van zijn eigen bestaan. En een vrouw ziet door de euthanasiewens van haar moeder haar eigen rol als moeder van een tienerdochter in een nieuw licht. Het speelfilmdebuut van Pascale Simons switcht heen en weer tussen de levens van mensen die elk op hun eigen wijze proberen om te gaan een universele en onvervulde behoefte. De lichtheid van de zomerse dag contrasteert met de tragiek van hun onvermogen tot echt, diep contact met degenen van wie ze houden.

Titel: Lotus
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2011)
Joris Smit

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still