Ga naar inhoud
Roze vlak met wit logo Nederlands Film Festival

Lolamoviola - Penalty

Regie: Pieter van Hees
Single play over een arbeidersjongen die verliefd werd op een bourgeoismeisje. Hij overdenkt dit tijdens de seconden tussen het klaarleggen van de bal en het nemen van een penalty.
Deel uit de reeks Lolamoviola, een serie tv-drama's gemaakt door aankomende talentvolle filmmakers. In de aflevering Penalty wordt Thierry onderuit gehaald in het strafschopgebied en krijgt een penalty. In de enkele seconden tussen het klaarleggen van de bal en het nemen van de strafschop schieten er beelden en scènes voorbij waarin wordt getoond hoe hij als arbeidersjongen verliefd werd op het bourgeoismeisje Charlotte. Het verhaal van een relatie tussen een jongen en een meisje die niet voorbestemd zijn om elkaar te ontmoeten.
Titel: Lolamoviola - Penalty
Jaar: 2000
Duur : 52 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.