Televisiefilm over een jonge Kroaat die gemaskerd door het leven gaat sinds zijn gezicht tijdens de bloedige burgeroorlog in voormalig Joegoslavië ernstig werd verminkt. In Antwerpen probeert de gemaskerde man met de moed der wanhoop geld te vergaren om zijn gehavende gelaat te laten herstellen.
Actuele televisiefilm uit de VPRO-reeks Lolamoviola. Face vertelt het verhaal van een jonge Kroaat die gemaskerd door het leven gaat sinds zijn gezicht tijdens de bloedige burgeroorlog in voormalig Joegoslavië ernstig werd verminkt. In Antwerpen probeert de gemaskerde man met de moed der wanhoop geld te vergaren om zijn gehavende gelaat te laten herstellen. Als hij door middel van illegaal werk en shockerende straat-acts het benodigde kapitaal bijeen heeft geschraapt, lijkt er een einde aan de nachtmerrie te komen. Dan gaat zijn neef, de enige persoon die hij onvoorwaardelijk vertrouwt, er met het geld vandoor. Verbijsterd en ten einde raad doolt de bedrogen man door de nachtelijke straten van Antwerpen.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Mixage
Productiebedrijf
VPRO TV
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: Lolamoviola - Face
Jaar: 1995
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01