Ga naar inhoud
Roadmovie waarin een crimineel met verlof zijn Turkse celmaat een dienst probeert te bewijzen door diens eveneens Turkse geliefde te behoeden voor een gedwongen huwelijk met een ander.
Roadmovie uit de VPRO-reeks Lolamoviola waarin een crimineel met verlof zijn Turkse celmaat een dienst probeert te bewijzen door diens eveneens Turkse geliefde te behoeden voor een gedwongen huwelijk met een ander. De verlofganger roept de hulp in van zijn vrouw die inmiddels stiekem een relatie is aangegaan met de verantwoordelijke reclasseringsambtenaar. Voorzien van een revolver en een auto met telefoon schuimt het wankele paar door de straten van Amsterdam. Hierbij moeten niet alleen toevallige passanten het ontgelden maar zitten de echtelieden ook elkaar constant op de huid. En route speelt zich geheel af in en rond de auto. De camera was tijdens de opnamen gefixeerd op de achterbank, waardoor voornamelijk de ruggen van beide acteurs te zien zijn.

Titel: Lolamoviola - En route
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 2 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf winnaar

Beste acteerprestatie TV Drama (1994)
Jack Wouterse

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (1994)
Paul Ruven

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still