Een sociale komedie over de verstoorde relaties tussen moeders en zonen, tegen de achtergrond van de hedendaagse wegwerpmaatschappij.
De baby en de bakfiets is een sociale komedie over de verstoorde relaties tussen moeders en zonen, tegen de achtergrond van de hedendaagse wegwerpmaatschappij. Het verhaal gaat over voddenboer Willem Slootkant die elke dag met de bakfiets het huisvuil langs gaat op zoek naar bruikbaar afval. Zodoende vindt hij een baby, die hij meeneemt naar zijn moeder, die dolgraag een kleinkind van haar echter ongetrouwde zoon wil. Ze gaan ervan uit dat het kind door een junk is weggelegd, maar wanneer de kinderbescherming gewaarschuwd wordt, blijkt het een baby van erg nette ouders te zijn. Maar hoe is de baby het vuil terechtgekomen, zo vragen Willem en zijn moeder zich af. Het oudere broertje van de baby voelt zich ondertussen - door alle paniek om de kleine - verwaarloosd.

Titel: Lolamoviola - De baby en de bakfiets
Jaar: 1997
Duur : 35 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Lolamoviola
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.