Ga naar inhoud
Still

Lolamoviola - Coma

Regie: Paula van der Oest
Televisiefilm vertelt het verhaal van een mysterieuze veertiger die van top tot teen in gips verpakt in het ziekenhuis ligt. De raadselachtige patiënt lijdt aan geheugenverlies.
Televisiefilm uit de VPRO-reeks Lolamoviola. Coma vertelt het verhaal van een mysterieuze veertiger die van top tot teen in gips verpakt in het ziekenhuis ligt. De raadselachtige patiënt lijdt aan geheugenverlies. Hierdoor heeft hij identiteit noch verleden. Blanco, zonder taal en vooroordelen begint de man aan een nieuw leven. Net als bij een kind dat pas leert praten, is 'mamma' het eerste woord dat over zijn lippen komt. Een behulpzame vrouw van de vrijwilligerscentrale geeft de man een met foto's geïllustreerd leesboek aan de hand waarvan hij zijn herinneringen kan ophalen. Langzaam komen de herinneringen naar boven drijven en ontrafelt zijn voorgeschiedenis zich. De belangrijkste rollen in deze low-budgetfilm worden vertolkt door vier acteurs van het toneelgezelschap de Trust. Gouden Kalf in 1994 voor Beste TV Drama.
Titel: Lolamoviola - Coma
Jaar: 1994
Duur : 46 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 1994
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (1994)
Paula van der Oest

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still