Ga naar inhoud
Still

Lolamoviola - Achilles en het Zebrapad

Regie: Paula van der Oest
Dynamisch televisiedrama over een jeugdige brommerkoerier die wil mee doen aan een wedstrijd om het 'ongelukkigste bewustzijn'.
Eigentijds televisiedrama uit de VPRO-reeks Lolamoviola. Achilles en het zebrapad is gebaseerd op de gelijknamige filosofische verhandeling van Yolande Jansen. De film vertelt het verhaal van een jeugdige brommerkoerier die mee wil doen aan een wedstrijd om het 'ongelukkigste bewustzijn'. Hij denkt kans te maken op de hoofdprijs omdat hij in het verleden noch in de toekomst kan kijken en daardoor veroordeeld is tot een beklemmend bestaan in het hier-en-nu. De film begint met een onstuimige brommerrit door Amsterdam. Een ontmoeting met een bijna omver gereden jonge moeder brengt de snelheidsduivel uit balans. Hij beseft dat hij door zijn jachtige leefwijze nauwelijks tijd heeft om opgedane indrukken te verwerken. Wanneer hij de tocht nog eens langzaam over doet, gaat hij zijn omgeving met andere ogen bekijken. Voor de vakprijs genomineerde Ot Louw heeft deze film gemonteerd.
Titel: Lolamoviola - Achilles en het Zebrapad
Jaar: 1995
Duur : 47 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2000
Lolamoviola

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.