Ga naar inhoud
Stills

Lola vs Ed

Regie: Lars Brinkman
In dit korte drama wordt een Amsterdamse taxichauffeur geconfronteerd met zijn eigen vooroordelen en verlangens, nadat een kleurrijke drag queen na een avond werken bij hem in de taxi stapt.
Als Lola, een kleurrijke drag queen, na een avond werken in Ed's taxi stapt, ontstaat er direct een conflict waarin de twee elkaar ridiculiseren. Maar onder die vijandigheden broeit iets, in dit korte 'drag-drama'. Ed is heimelijk gefascineerd door Lola’s wonderlijke verschijning en Lola voelt zich een beetje slecht over haar woorden richting de chauffeur. In de loop van deze gespannen rit breekt een speelse, muzikale droomsequentie de boel open en proberen twee eenzame zielen toenadering te zoeken.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Cast (hoofdrol)
Cast (bijrol)
Titel: Lola vs Ed
Jaar: 2022
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still Lola vs Ed 1.jpg
Still Lola vs Ed 2.jpg
Still Lola vs Ed 3.jpg
Still Lola vs Ed 4.jpg