Ga naar inhoud
Komische speelfilm naar de gelijknamige televisieserie over vijf psychiatrische patiënten die moeten verhuizen omdat hun vertrouwde kliniek Zonnendael in een bouwvallige staat verkeert.
Komische speelfilm naar de gelijknamige televisieserie draait rond vijf psychiatrische patiënten. Omdat hun vertrouwde kliniek Zonnendael in een bouwvallige staat verkeert, verhuizen de schizofrene Majoor Breedero, de nymfomane romantica Bep Brul (gespeeld door respectievelijke de scenarioschrijvers Waardenberg en Van Holst Pelikaan), de zogenaamd invalide dikzak Fats, de psychotische lange mevrouw de Haas en de manisch depressieve Dr. Dolittle met hun directeur en verpleegster naar een nieuw tehuis. Dit blijkt een gesloten inrichting te zijn, in handen van een vreselijke hoofdzuster met middeleeuwse behandelmethoden. Al snel wordt hun eigen zuster ontslagen terwijl hun eigen directeur op zijn spiksplinternieuwe jacht de bloemetjes buiten zet. De verbijsterde patiënten pikken de spartaanse behandeling niet en weten wat hen te doen staat: ontsnappen en terugkeren naar Zonnendael. Tijdens een avontuurlijke zoektocht valt de groep echter door paniek en ruzie uit elkaar en beleven de patiënten ieder voor zich een groot avontuur.

Titel: Loenatik, de moevie
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Jeugdfilm
Editie: NFF 2002

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2002)
Martin van Waardenberg

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2002)
Publieksprijs (2002)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still