Ga naar inhoud
Still

Lockerbie Revisited

Regie: Gideon Levy
Op 21 december 1988 stortte boven het Schotse stadje Lockerbie een Pan Am vliegtuig neer waarbij 270 mensen om het leven kwamen. Onderzoek volgde en regisseur Levy probeert helderheid te krijgen in deze zaak.
Op 21 december 1988 stortte boven het Schotse slaapstadje Lockerbie een Pan Am vliegtuig neer waarbij 270 mensen om het leven kwamen. Er volgde een enorm onderzoek dat uitmondde in een rechtszaak die in Nederland werd gehouden, maar die plaatsvond onder Schots recht. Voor de aanslag werd de Libiër Abdel Bassed Al Megrahi veroordeeld. Bij de hogerberoepzaak nemen de twijfels over zijn aandeel in de aanslag echter steeds meer toe. Er zou zijn gerommeld met bewijsmateriaal. En er rijzen vragen over hoe de FBI, de CIA en Schotse politie hebben samengewerkt om de grootste terreurzaak ooit in Europa op te lossen. Regisseur Gideon Levy probeert helderheid te krijgen in deze zaak en duikt in de wereld van de internationale terreurbestrijding. Al snel bevindt hij zich in een surrealistische situatie waarin de belangrijkste betrokken onderzoekers van de FBI, de Schotse politie en de CIA elkaar tegenspreken. Levy begint steeds meer te geloven dat er van alles is misgegaan in het onderzoek naar de aanslag.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
BlazHoffski Productions BV
Omroep
VPRO TV
ZDF Filmredaktion ARTE
Titel: Lockerbie Revisited
Jaar: 2009
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still