Ga naar inhoud
Roze vlak met wit logo Nederlands Film Festival

Locatie TusseNLand

Regie: Ben van Lieshout
Van Lieshout ging op zoek naar bijzondere plekken waar planologen weinig vat op hebben. Hij bezocht de volkstuinen, die kleine groene stukken, vaak ingeklemd tussen oprukkende infrastructuur.
Er zijn in Nederland gebieden tussen stad en platteland waar planologen en gemeentelijke regelgeving weinig vat op lijken te hebben. Het zijn de rafelranden van de stad, soms unheimisch en soms juist uitgesproken kneuterig, met autosloperijen, paardenweitjes, caravanstallingen en mobiele frietkramen. Soms zijn er nog kleine groene gebieden, maar meestal liggen deze stukjes Nederland ingeklemd tussen oprukkende infrastructuur, zoals spoorwegen, snelwegen of een landingsbaan van Schiphol. Ben van Lieshout ging op zoek naar deze bijzondere plekken en de mensen die in dit 'tussenland' verkeren, als passant, bewoner of kleine ondernemer.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Van Lieshout Filmproducties
Titel: Locatie TusseNLand
Jaar: 2006
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma Tussenland

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.