De relatie tussen de bijna honderdjarige Enny en haar dochter Tascha wordt nog altijd gedomineerd door de dood van Enny’s eerste twee dochters in Auschwitz. Ingetogen portret van de New Yorkse familie van de filmmaker.

De relatie tussen de bijna honderdjarige Enny en haar dochter Tascha wordt nog altijd gedomineerd door de dood van Enny’s eerste twee dochters in Auschwitz. In een ingetogen portret van zijn New Yorkse familie ontvouwt filmmaker Marco Niemeijer geleidelijk de schrijnende, verstikkende werking van het oorlogstrauma over de generaties. Ook na Enny’s overlijden blijft het verleden Tascha’s leven beheersen. Als kijker is het in het onvermogen tussen moeder en dochter ondertussen niet gemakkelijk een standpunt in te nemen, want hoe moet je je verhouden tot een slachtoffer dat weer andere slachtoffers maakt?

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Windmill Film
Omroep
Joodse Omroep

Titel: Little Angels
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

Gouden Kalf nominaties

Beste Montage (2016)
Danniel Danniel
Beste Lange Documentaire (2016)
Marco Niemeijer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01