Ga naar inhoud
Documentaire over de tientallen Amsterdamse radiostations die uitzenden in de taal van het land van herkomst van de makers. De film geeft een kleurrijk portret van de makers en hun luisteraars.
Elke groep in Amsterdam kan voor een handvol euro's eigen radiozendtijd kopen - zolang het maar niet commercieel of discriminerend is. Voor vele nationaliteiten in Amsterdam zijn deze radio-uitzendingen een belangrijke band met de eigen cultuur. Regisseuse Karin Junger filmt in de studio's van zenders als I Care Radio, maar ook bij de luisteraars thuis, die de door de radio aangedragen onderwerpen verder bediscussiëren en naar de studio bellen met reacties. Junger verbindt de uitzendingen van onder andere Chinese en Surinaamse zenders door het gemeenschappelijke thema `liefde'. Daarbij komen speciaal voor deze groepen belangrijke onderwerpen aan bod als uithuwelijking, het geld sturen naar achtergebleven familie en gemengde relaties. Muzikanten en zelfs een hoorspel in de studio verlevendigen de uitzendingen. Tussendoor kijkt de camera rond over de daken van de Nederlandse wijken waar deze zenders worden ontvangen.

Credits

Producent
Scenario
Productiebedrijf
Visser & Van Rijckevorsel Filmprodukties
Omroep
NCRV TV
Distributie
Visser & Van Rijckevorsel Filmprodukties

Titel: Listen..!
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 4 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still