Ga naar inhoud
Still

Links

Regie: Froukje Tan
Regelmaat staat centraal in Dexters leven. Op het moment dat hij zijn vriendin ziet in andere vrouwen en hij de weg kwijtraakt in het verkeer, moet hij zijn ordelijke leven loslaten om te genezen.
Dexter houdt van een ordelijk leven. De jongeman klampt zich er zelfs zorgvuldig aan vast. Op een dag ziet hij op zijn werk een nieuwe collega die als twee druppels water op zijn vriendin lijkt. 's Avonds zegt zijn vriendin desgevraagd geen idee te hebben waar Dexter het over heeft. Het blijkt de aftrap voor een reeks vreemde gebeurtenissen. Hij veroorzaakt problemen in het verkeer, wordt verplicht met verlof gestuurd en ziet nu overal mensen die op elkaar lijken. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen of de botsingen in het verkeer te wijten zijn aan een neurologische aandoening. Dexter blijkt ooit ongemerkt een beroerte te hebben gehad. Daardoor ziet hij niets aan zijn linkerkant en lijkt iedereen op elkaar. Tijdens zijn genezingsproces wordt hij gedwongen van zijn veilige, regelmatige plan te stappen. Froukje Tans tragikomische verhaal wordt met scherp oog voor beelddetails uitgewerkt. De dialogen zijn schaars. Op de achtergrond klinkt frisse muziek en onwerkelijke geluiden uit de koker van de Easy Aloha's.
Titel: Links
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still