Roman­tische komedie over Anna die na een moeizaam liefdesleven een relatie krijgt met een bouw­vakker en een pianist. Het loopt uit de hand als ze op beiden verliefd wordt en haar ex opduikt.
Speelfilmde­buut is een roman­tische komedie over de 34-jarige Anna die als Vivaredac­trice van de rubriek Anybody’ alles over relaties weet. Toch wil het haar maar niet lukken een man lang­durig aan zich te binden. Wanneer ze na een veel­belovende vakantie met een getrouwde chirurg wederom wordt gedumpt, gooit ze het roer om. Ze zal zich gedragen zoals mannen: pakken wat er te pakken valt en niet verliefd worden. Na een spec­tac­u­laire ontmoeting met een sexy bouw­vakker komt ze ook in contact met een intel­lectuele pianist. Met beiden gaat ze in zee, niet wetend dat de mannen huisgenoten zijn. Op hun beurt zijn de heren ook niet op de hoogte van Anna’s dubbele dating­prak­tijk. Tevreden over de ideale situ­atie — zowel haar sexuele als geestelijke behoeftes worden bevredigd — loopt het uit de hand als ze op beiden verliefd wordt en ook haar ex opduikt. In de film worden nieuwe person­ages geportret­teerd in de Vivarubriek Anybody. Hierin vertellen stellen aan de hand van naak­t­fo­to’s wat ze mooi of lelijk vinden aan hun eigen lichaam en dat van hun partner.

Titel: Liever verliefd
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2003)
Miryanna van Reeden

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2003)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01