Romantische komedie over Anna die na een moeizaam liefdesleven een relatie krijgt met een bouwvakker en een pianist. Het loopt uit de hand als ze op beiden verliefd wordt en haar ex opduikt.
Speelfilmdebuut is een romantische komedie over de 34-jarige Anna die als Vivaredactrice van de rubriek 'Anybody' alles over relaties weet. Toch wil het haar maar niet lukken een man langdurig aan zich te binden. Wanneer ze na een veelbelovende vakantie met een getrouwde chirurg wederom wordt gedumpt, gooit ze het roer om. Ze zal zich gedragen zoals mannen: pakken wat er te pakken valt en niet verliefd worden. Na een spectaculaire ontmoeting met een sexy bouwvakker komt ze ook in contact met een intellectuele pianist. Met beiden gaat ze in zee, niet wetend dat de mannen huisgenoten zijn. Op hun beurt zijn de heren ook niet op de hoogte van Anna's dubbele datingpraktijk. Tevreden over de ideale situatie - zowel haar sexuele als geestelijke behoeftes worden bevredigd - loopt het uit de hand als ze op beiden verliefd wordt en ook haar ex opduikt. In de film worden nieuwe personages geportretteerd in de Vivarubriek Anybody. Hierin vertellen stellen aan de hand van naaktfoto's wat ze mooi of lelijk vinden aan hun eigen lichaam en dat van hun partner.

Titel: Liever verliefd
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: In The Picture Comedy
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2003)
Miryanna van Reeden

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2003)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still