Ga naar inhoud
13-delige serie met Peter Blok en Loes Luca als het verslaafde echtpaar Dré en Ietje. Jarenlang leefden ze als outcasts onder een brug of op een woonboot tot ze in het kader van een resocialisatieprogramma een flatje aangeboden krijgen.
Na de gefortuneerde familie in Oud geld zocht scenariste Maria Goos het dit keer in het tegenovergestelde milieu. In dertien korte afleveringen volgt de door Goos geschreven én geregisseerde serie het wel en wee van Peter Blok en Loes Luca als Dré en Ietje. Jarenlang leefde het echtpaar als outcasts onder een brug of op een woonboot. Dré als alcoholist, Ietje verslaafd aan drugs. Als het bootje wordt onteigend en Dré en Ietje hun verslaving onder controle lijken te hebben, krijgen ze via een resocialisatieprogramma een flatje aangeboden. Dré - vies haar, glazen oog - en Ietje - legging met hooggehakte laarsjes - kunnen maar niet wennen aan hun nieuwe geregelde bestaan. Terwijl ze hun leven opnieuw proberen in te richten worden ze afgeleid door spoken uit het verleden: kennissen van vroeger, Ietjes twintigjarige dochter en erger, het verlangen naar de fles.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
IDTV
Omroep
VPRO TV

Titel: Lieve mensen
Jaar: 2003
Duur : 9 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Maria Goos
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still