Ga naar inhoud
Liefdevolle documentaire over Hetty (76) en Jeanne (91), die van elkaar én het leven houden. Maar dat wordt steeds lastiger, nu Jeanne ingrijpend verandert door dementie. De verhoudingen verschuiven onvermijdelijk.
Tot niet zo lang geleden genoten Hetty (76) en Jeanne (91) volop van het leven en elkaar. Maar nu Jeanne dementeert, heeft Hetty eigenhandig de zorg voor haar ‘liefsteling’ op zich genomen. Hetty wil Jeanne koste wat kost in haar waarde laten, maar ze worstelt met wat Jeanne nog kan begrijpen. Moet Hetty hulp toelaten, ondanks haar angst dat ze Jeannes vertrouwen zal schaden? Liefdevolle documentaire als ode aan de liefde én een zoektocht naar nieuwe manieren van verbondenheid.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
KRO-NCRV
Poster Liefsteling jpeg.jpg

Titel: Liefsteling
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills