Gülsah Dogan bevraagt haar familieleden over de liefde, en in het bijzonder die van haar bejaarde oom Cemal en tante Emine. Gaandeweg verschijnen barstjes in het rooskleurige beeld van hun relatie.
Voor maakster Gülsah Dogan zijn haar oom Cemal en tante Emine het toonbeeld van de ideale liefde. Ondanks zijn hoge leeftijd gaat Cemal dagelijks langs bij zijn vrouw, die in een verzorgingstehuis verblijft, en ondanks haar vergevorderde Alzheimer glimt ze als hij in de buurt is. Dogan vraagt zich in haar documentaire af hoe zo'n liefde tot stand komt, en vooral hoe hij zolang stand weet te houden. Een rondgang langs haar familieleden levert een veelheid aan antwoorden op deze vragen op, elk gekleurd door het liefdesverleden van de spreker. Van onbegrip bij de oude tante die uitgehuwelijkt werd en de liefde alleen uit verhalen kent, tot woede bij de jongere vrouw die het aandurfde bij haar man weg te gaan. Tegelijkertijd wordt de liefdesgeschiedenis van Cemal en Emine geschetst: hoe de neef en nicht in hun Koerdische geboortedorp aan elkaar gekoppeld werden, en via het Turkse Adana in het Hollandse Enschede belandden. Gaandeweg verschijnen er barstjes in het rooskleurige beeld dat haar oom en tante nu uitstralen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
seriousFilm
Omroep
IKON TV
Distributie
seriousFilm

Titel: Liefdeswinter
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01